L'Espluga allarga els talls d'aigua a 14 hores diàries

Es complica més la situació de sequera a l'Espluga de Francolí. L'Ajuntament ha anunciat que a partir de demà els talls d'aigua seran de 14 hores, per tant les restriccions diàries s'allarguen tres hores més. La qüestió és que, davant la falta de pluges, les reserves han tocat fons i s'ha entrat en una fase critica. 

Des de les 8 del vespre i fins a les 10 del matí, aquests són els nous horaris. La mitjana dels nivells dels dipòsits els darrers dies ha estat del 20%, però la setmana ha començat amb només el 10%. Les alarmes es van disparar aquest diumenge, quan van estar a punt de quedar-se secs. Aquest escenari es dona malgrat els 28 camions cisterna diaris que estan abastint el municipi. I és que, amb els aqüífers a molt baix rendiment, aquesta aportació externa representa la majoria de l'aigua consumida pels gairebé 4.000 habitants del poble. 

Més enllà d'endurir els talls, l’Ajuntament informarà, a partir d’ara, de l'evolució de les reserves amb un balanç setmanal dels nivells dels dipòsits i la quantitat de camions que porten aigua.