El ple de l'Espluga aprova el tràmit per fer possible l’arribada de l’aigua del CAT

Si no torna a succeir cap entrebanc, finalment el ramal del Consorci d’Aigües de Tarragona arribarà a l’Espluga de Francolí a finals d’estiu o inicis de tardor de l’any vinent. 

Durant el ple d’aquest divendres s’ha aprovat l’expedient de contractació de les obres que haurien d’estar licitades a inicis d’any. Sis mesos després, l’aigua de l’Ebre podrà arribar al municipi. El projecte ja va arribar a aquest punt fa més d'un any, però llavors cap empresa es va fer càrrec de les obres a causa de la pujada dels preus. Ara el pressupost és un 70% superior amb 1.600.000 euros i compta amb les subvencions de la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua.

Des de l’oposició s’han mostrat a favor d’aquest pas endavant. 

"JORDI, S'HA ACABAT"

L'alegria per l'aprovació de les obres del CAT s'ha vist truncada per una discussió entre Junts per l'Espluga i l’equip de govern. Aquesta s'ha iniciat amb la queixa del principal grup de l'oposició per les retribucions rebudes per només part dels càrrecs electes el mes de juny durant el ple de constitució del nou ajuntament. Denuncien que s'ha fet una mala gestió d'aquest procés per part de secretaria i intervenció.

L’alcalde de l’Espluga ha assegurat que aquesta resposta es contraria a la que es va pactar a la Junta de Portaveus.

Com a resposta, Vidal ha retirat la mà estesa per negociar els pressupostos que havia oferit al grup de Junts durant el darrer ple.