Neix a l'Espluga el primer grup d'alletament matern de la Conca

Des d’aquest dilluns la Conca de Barberà disposa d’un nou grup de suport a la lactància materna, el primer col•lectiu mare a mare de la comarca. El projecte ha obert les seves portes a l’Espluga de Francolí amb l’objectiu de ser un punt de trobada per a les mares que donen el pit als seus fills i que vulguin resoldre dubtes o compartir experiències.

El grup de suport a la lactància materna, Lleteta Spluc, ha obert les seves portes a l’Espluga de Francolí de la mà de dues assessores de lactància de la comarca. Les dues han decidit engegar el projecte de forma altruista com a resposta a la necessitat social que han detectat en l’absència d’una associació d’aquest tipus al territori. Tot i això, a Montblanc la llevadora ofereix suport a l’alletament matern un dia a la setmana, però a l’Espluga el grup es va perdre arran de la jubilació de l’antiga llevadora. Ara, Lleteta Spluc vol augmentar els horaris existents a la comarca i oferir noves propostes.

A la demarcació de Tarragona, la de l’Espluga serà la tercera associació existent a la Federació Catalana de Grups de Suport a la lactància. Actualment, només n’hi ha dos a la ciutat de Tarragona, ja que Alletar i Criar de Valls tanca les seves portes després d’una dècada d’activitat.