S'aprova la pujada d'impostos a l'Espluga i s'anuncien diverses retallades

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí tira endavant la pujada d'impostos i taxes que han de permetre recaptar, aproximadament, un 10% més d'ingressos. Els punts es van votar per separat i la majoria es van aprovar només amb els vots favorables del govern. L'oposició, aquest octubre només formada per Junts, es va abstenir en els increments basats en l'IPC i va rebutjar els augments superiors, com el cas de l'IBI que puja un 11,6%.

ACORD AMB L'AIGUA

Sí que hi va haver entesa en la reformulació de la tarifa de l'aigua. Es crearan, per tant, tres categories en funció de la quantitat de camions cisterna que arribin al poble i l'increment del preu serà proporcional al consum. Finalment, fruit de les negociacions, les llars i empreses que gastin menys de 18 metres cúbics per trimestre i les famílies que gaudeixen de les bonificacions socials no notaran cap increment. 

El govern va defensar l'increment dels impostos després de 3 anys de congelació per no augmentar la pressió fiscal en plena pandèmia. Ara, amb la inflació i els sobrecostos per portar aigua amb camions, asseguren que no hi ha hagut més remei.  I és que la situació de sequera ha fet trontollar les finances municipals, fins al punt d'haver d'aplicar retallades en tot el que es pugui. Enguany, per exemple, no hi haurà pressupostos participatius i l'enllumenat nadalenc es reduirà notablement, ja que només es col·locaran els aparells propis. L'Ajuntament, per tant, no llogarà llums ni instal·larà el fil musical.