L'Espluga controlarà que no s'omplin piscines particulars

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí revisarà els comptadors d'aigua per evitar que s'omplin piscines particulars. És una de les restriccions que implica l'escenari d'excepcionalitat que dicta la Generalitat. El govern en funcions, això sí, ha confirmat que omplirà la piscina municipal i ho farà amb aigua provinent d'un pou que no està connectat a la xarxa pública perquè no és potable.

El municipi, com la meitat de la Conca de Barberà, ja fa uns dies que es troba en escenari d'excepcionalitat per sequera. L'Ajuntament fins ara no havia comunicat les mesures, a l'espera de la previsió de pluges. Veient que no han estat prou importants, ara passarà a controlar que es compleixin les restriccions que dicta la Generalitat.

HI HAURÀ AIGUA PER A LA PISCINA MUNICIPAL

D'altra banda, només es permet el reg de supervivència d'arbres o plantes i està prohibit regar zones verdes i jardins i zones de gespa. Els rentadors de vehicles només poden funcionar si compten amb sistemes de recirculació de l'aigua. Pel que fa a la piscina municipal, l'Ajuntament confirma que, malgrat la falta d'aigua, sí que es podrà omplir. Es farà amb l'aigua del pou de les Comes, que no és potable,  però sí que es apta per a aquest ús. 

Finalment, l'Espluga espera posar en marxa el nou pou del Garber d'aquí a un mes. Les analítiques són adequades i també s'ha comprovat que no perjudica l'altre pou que hi ha a la mateixa zona. S'hi sumarà també un pou privat i tots dos han d'ajudar a disminuir el nombre de camions cisterna que porten aigua al poble.