L'antiga caserna es reconvertirà en onze habitatges socials i per a joves

L'antiga caserna de la Guàrdia Civil de l'Espluga es convertirà en un parc d'habitatges per a joves i persones amb pocs recursos. El consistori espluguí vol construir-hi set habitatges socials i quatre co-habitatges juvenils. Quan la proposta sigui una realitat, el municipi veurà incrementada notablement la seva borsa d'habitatge social amb un model modern i adaptat a les necessitats actuals.

L'edifici, amb més de 50 anys d'història, s'actualitzarà amb un nou aïllament, plaques solars al sostre i un sistema de recollida d'aigües pluvials que s'adapta a la normativa de l'ajuntament per accentuar l'estalvi d'aigua.

Tots els habitatges se sotmetran a una important reforma, tot i que es mantindrà la seva distribució original. Seran pisos, doncs, de tres habitacions, cuina, menjador i lavabo. A la tercera planta es crearan quatre co-habitatges que compartiran algunes zones comunes i que estaran adreçats exclusivament a persones joves.

El pla executiu de la reforma s'aprovarà previsiblement al ple municipal del mes d'abril i es preveu iniciar la licitació d'obres de cara al setembre. El pressupost de la remodelació és de 900.00 euros, dels quals el 50% es cobriran amb una subvenció de la Diputació de Tarragona.