L'Espluga viu la 457a Fira de Sant Vicenç

L'Espluga de Francolí ha celebrat aquest cap de setmana la Fira de Sant Vicenç, marcada pel fred, però també pel foc que és l'eix temàtic de l'esdeveniment. Tant dissabte com diumenge el municipi va gaudir de diverses propostes socials i culturals que van complementar l'oferta comercial del recinte firal.

L'encesa del peveter iniciava dissabte la 457a edició de la Fira. Des de fa un parell d'anys, el foc vesteix el contingut de la programació i, des de sempre, ha estat una font de calor per combatre el fred. Temperatures hivernals com les que, habitualment, arriben a finals de gener per acompanyar l'esdeveniment comercial i cultural del municipi de la Conca de Barberà. Entitats, productors i empreses locals també van aprofitar l'aparador comercial de la Fira per donar-se a conèixer.

4 SEGLES D'HISTÒRIA I AMB UN PLA DE FUTUR

La Fira, des de l'any passat, compta amb un pla d'impuls per introduir millores, com la de l'eix temàtic del foc. Es tracta d'un pla de futur, fins al 2025, per a una cita que ja duu a l'esquena més de 4 segles de recorregut.

Durant el cap de setmana es van programar diverses exhibicions, com la de la forja artística de Cal Biel dissabte a la tarda, que amb foc, força i destresa va donar forma al ferro. La mateixa flama també va encendre els elements de la festa de l'Aquelarre de Cervera, els convidats d'enguany, i amb els Diables de l'Espluga com a amfitrions.

Dissabte al migdia, la unitat dels GRAE dels Bombers de la Generalitat van oferir una demostració d'un rescat. Diumenge la jornada es va iniciar amb l'enlairament d'un globus aerostàtic i va acabar amb l'obra de teatre "Cunyades" al Casal.