L'Ajuntament de l'Espluga dissol el Patronat de Turisme i substituirà el cap de l'àrea

Aquest gener l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí dissoldrà definitivament el Patronat de Turisme i l'Organisme de Gestió de les Instal·lacions i Activitats Museístiques (INACMU). Durant el febrer, es convocarà la primera sessió del nou Consell de Turisme que en prendrà el relleu.

L'equip de govern pensa que 6 anys després de la constitució dels dos organismes, no ha millorat la gestió ni els resultats de l'activitat turística i per això ara aposten per una fórmula més funcional. 

RELLEU AL CAPDAVANT DE TURISME

La reorganització també comportarà canvis de personal. Enguany es crearà una plaça de tècnic superior per incorporar un cap de l'àrea de Turisme. Així, se substituirà l'actual gerent de l'INACMU, acusat d'assetjament sexual a una companya de feina l'any 2016. Tot i això, el govern municipal evita justificar els canvis per salvar el conflicte dels darrers anys amb el treballador i defensa que es necessita un perfil més qualificat.

Al seu temps, el principal partit de l'oposició, Junts per l'Espluga, que va votar en contra dels canvis, lamenta que es digui que el Patronat de Turisme no funciona quan, assenyalen, no s'ha convocat en cap ocasió aquest mandat ni s'han nomenat els representants. Des del govern es defensa que no s'ha pogut convocar pels nombrosos canvis en el càrrec de secretaria i intervenció i que, el nou Consell, precisament, no dependrà d'aquesta figura.

MÉS MANS A ADMINISTRACIÓ I AL SERVEI D'AIGÜES

A banda, aquest 2023 l'Ajuntament de l'Espluga també reestructurarà les àrees d'administració i del servei d'aigües amb la creació de dues noves places. La primera ha de donar suport a secretaria i intervenció i la segona incorporació serà la d'un enginyer per coordinar totes les accions relacionades amb l'aigua. Aquest seria el primer pas per constituir l'empresa municipal d'aigües.