Les inversions per solucionar el problema de l'aigua centren el pressupost de l'Espluga

Els projectes per millorar la situació de l'aigua a l'Espluga de Francolí s'emporten gran part dels pressupostos presentats per l'any 2023. Tres dels vuit milions dels comptes es destinaran a la connexió amb el ramal d'aigua de l'Ebre i la substitució de les canonades de la Urbanització Carreras.

Les obres per fer arribar l'aigua de l'Ebre fins al municipi comptaran amb més pressupost. Serà de 2 milions d'euros, un 60% més del previst inicialment. L'ajuntament va aprovar el projecte actualitzat amb els preus a l'alça després que cap empresa es presentés a la primera licitació perquè no els sortia a compte amb l'increment de preus dels materials.

CANONADES NOVES 

L'altra gran obra permetrà substituir les canonades de la xarxa d'aigua potable a la urbanització Carreras. Uns treballs imprescindibles per reduir les fuites. Aquí s'hi destinaran 760.000 euros, dels quals els ajuts Next Generation en subvencionaran 500.000 euros.

També hi ha una clara aposta per a la sostenibilitat. Es posaran en marxa les plaques fotovoltaiques ja instal·lades al Casal, a l'escola Martí Poch i a la Llar d'Infants Municipal. D'aquesta manera es preveu pal·liar, en certa forma, l'augment de la factura provocat per la inflació.

En global, els pressupostos d'enguany arriben als 8,3 milions d'euros, un 14% més que l'any anterior principalment a causa de les subvencions que s'esperen rebre per fer front als principals projectes.