L'Espluga viurà un Pessebre Vivent amb més escenes i rigor històric

El Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí tornarà amb diverses novetats aquest Nadal, després de 3 anys. La més destacada és la implantació de dos diorames, dues escenes que els visitants veuran des de l’exterior. A més, per primera vegada, un dels muntatges no serà efímer, sinó que es podrà veure més enllà de les representacions del 26, 27 i 28 de desembre. S'hi ha estat treballant en els darrers mesos amb projectes de treball social, com el del grup Implica't de l'Institut Joan Amigó. Han recuperat l'antiga horta de les Quitèries que serà un taller de ceràmica visible els 365 dies de l'any. 

Una altra línia de treball del Pessebre Vivent de l'Espluga, consensuada amb experts, ha girat al voltant del rigor històric. S'han afegit nous detalls, més fidels a l'època que es representa. Per exemple, a les entrades de les cases s'hi podrà trobar una mezuzà, es tracta d'uns pergamins típics de la cultura jueva.

L'altre canvi, respecte a les anteriors representacions, d'ara fa 3 anys, és que no es vendran entrades a taquilla, sinó que tots els tiquets per als 3 dies de Pessebre s'han d'adquirir de forma anticipada. De fet, ja hi ha algunes sessions amb entrades exhaurides.