L'Espluga crearà una empresa pública d'aigües

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí preveu crear una empresa pública per gestionar l'aigua. El servei ja és municipal, però el govern vol disposar de personal que es dediqui exclusivament a aquest àmbit. Creuen que així es podrien optimitzar els recursos i tenir més eines davant de períodes de sequera com l'actual.

Els primers passos es donaran l'any vinent. L'alcalde del municipi ho ha dit en una entrevista al Saló de Plens que podran veure aquest dijous al vespre a TAC12.

Serà un dels punts estrella del pròxim exercici i seguirà l'exemple d'Aigües de Montblanc. Actualment, el servei municipal a l'Espluga s'aborda amb personal compartit amb altres àrees del consistori, com la Brigada o administració, però el govern local pensa que l'especialització suposaria una millora.

COINCIDIRÀ AMB DUES ACTUACIONS RELLEVANTS

Es considera que el 2023 serà un bon any per començar a constituir aquesta empresa pública, ja que s'executaran dues obres d'especial importància: la connexió amb l'aigua de l'Ebre i la millora de les canonades gràcies als Next Generation. De fet, segons el govern espluguí, aquestes són les altres dues solucions a l'escassetat de l'aigua.

Tot i això, i després de més de tres mesos de talls d'aigua durant les nits, l'Ajuntament treballa per una altra mesura provisional per als pròxims dos anys. Encara no s'ha donat a conèixer, però seria una alternativa al subministrament dels camions cisterna i mentre no es compti amb la connexió del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Pel que fa a l'aigua de l'Ebre, a partir d'aquest dijous, i amb el projecte actualitzat a la inflació, s'iniciaran els tràmits per tornar a treure a concurs el contracte de les obres.