L'accés a l'Espluga pel pont de la Font Baixa, tallat durant dos mesos

Un dels accessos a l'Espluga de Francolí estarà tallat a partir del 19 d'abril. No es podrà circular pel pont de la Font Baixa durant un mes a causa d'una de les obres de restitució dels desperfectes de la riuada.

Els vehicles no hi podran passar, però sí que ho podran fer els vianants a través d'una de les voreres. Els treballs es desenvolupen en paral·lel als del parc fluvial i tot plegat quedarà arreglat aquest estiu.

L'Espluga estrenarà piscina aquest estiu

Aquest mateix estiu l'Espluga també estrenarà la remodelació de la piscina municipal. En aquest cas, les obres està previst que comencin després de la Setmana Santa i s'allargaran durant 6 o 7 setmanes.

La inversió ascendeix a 270.000 euros, posarà al dia l'equipament i es condicionarà seguint l'actual normativa.

La inflació bloqueja dos projectes

D'altra banda, el que encara no se sap quan començarà és l'actuació per portar l'aigua de l'Ebre ni tampoc la construcció de les escales al barri de l'Espluga Park. Fins ara, cap empresa ha volgut assumir els projectes a causa de la inflació. Això obliga a recalcular els pressupostos per ajustar-los als preus actuals i tornar a treure els contractes a concurs.

Pel que fa a l'obra del ramal de l'aigua, l'Ajuntament confia optar igualment als ajuts per valor d'1 milió d'euros per finançar la infraestructura, encara que hagin de fer nous tràmits per aconseguir-los.

Igualment, se segueixen fent més passos endavant per la connexió amb el Consorci d'Aigües de Tarragona. Com va fer dimecres Montblanc, el ple de l'Espluga ha aprovat el projecte d'expropiació de les finques afectades.