L'Espluga tanca el Congrés de Pastorets amb la mirada al futur

El Casal de l'Espluga va acollir la cloenda del quart Congrés de Pastorets de Catalunya. L'acte, presentat pel periodista vila-secà Xavier Graset, va servir per recollir les principals conclusions de les ponències, taules rodones i tallers. Unes 200 persones van participar en la vintena d'activitats programades que van servir per posar els Pastorets amb sintonia amb els nous temps.

El lliurament de diversos reconeixements i els premis del Foto concurs van ser el colofó d'un congrés del qual els Pastorets en surten reforçats i amb la convicció que son patrimoni del país.

És per això que des de la Coordinadora es vol començar a remar per aconseguir el reconeixement de Patrimoni Immaterial de la UNESCO. Un propòsit que comptarà amb el suport de la Generalitat.

Congres pastorets 2022

La celebració del congrés ha suposat un impacte econòmic important per a l'Espluga, que també ha acollit aquest cap de setmana el campionat d’Espanya de Cros-Country al Motopark.

El punt final del congrés el van posar les melodies del concert "La música dels Pastorets: un viatge d'emocions pel territori".