L'Espluga agraeix la feina de les Agrupacions de Defensa Forestal durant la riuada

La plaça del Casal de l'Espluga s'ha omplert de groc. És el groc de les Agrupacions de Defensa Forestal, les ADF, que han participat en un acte d'homenatge per recordar els seus esforços després de la riuada de l'octubre del 2019.

Més d'una vintena de cossos d'ADF vinguts d'arreu del territori han exposat els seus vehicles i, posteriorment, han rebut els sincers agraïments de l'alcalde i el regidor de Cultura de l'Espluga, així com de la consellera d'Acció Climàtica i Agenda Rural, Teresa Jordà.

ADF 2022

David Sáez, president de l'ADF de l'Espluga de Francolí, també ha tingut paraules d'agraïment per a tots els companys d'arreu que van anar a l'Espluga a tallar arbres i treure fang per fer possible que es recuperés la normalitat al cap de pocs dies. Una ajuda indispensable, ja que els agents del municipi van veure com la riuada s'enduia el seu local i vehicles.

La consellera Jordà també ha volgut subratllar el compromís de la Generalitat amb les ADF i ha anunciat que durant els pròxims quatre anys es posarà en marxa una línia d'ajudes d'un milió d'euros anual perquè els cossos puguin renovar la maquinària.