TDX-2022

La Fira de Sant Vicenç arriba a les 456 edicions

La Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí reneix de les cendres després que la pandèmia impedís celebrar-ne l'edició 456a l'any passat. S'ha repetit la tradició iniciada fa dos anys quan el foc va esdevenir eix temàtic de la cita.

L'Ajuntament ha ampliat el recinte firal col·locant parades en els carrers Pau Casals i Mossèn Serret. A més, s'han redistribuït de manera que una vorera del carrer Lluís Carulla ha quedat lliure. En total, una vuitantena de paradistes que han donat vida a la vila amb els seus productes de proximitat i béns i serveis agroforestals.

La Fira de Sant Vicenç també ha comptat amb activitats, com un taller de fabricació d'espelmes, una demostració de motoserres o diverses atraccions per a tota la família.

Esplemes epluga

Enguany, s'ha convidat els membres de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d'Anoia, que agreixen l'oportunitat de tornar a cremar després de la cancel·lació de les últimes edicions d'aquesta festa del foc penedesenca.

La voluntat de l'Ajuntament és seguir donant impuls a la fira a través d'un pla director per als pròxims tres anys enfocat a esprémer tot el seu potencial.

La Fira de Sant Vicenç d'aquest 2022 ha comptat amb un finançament de 25.000 euros de les arques municipals.