TDX-2022

L'Espluga recuperarà la zona d'esbarjo del Parc Fluvial abans de l'estiu

L'Espluga de Francolí adequarà aviat la zona d'esbarjo del Parc Fluvial que la riuada del 2019 es va endur. S'hi invertiran uns 300.000 euros per recuperar l'espai i traslladar el parc infantil al passeig de l'avinguda Lluís Companys. El contracte d'obres ja ha sortit a licitació i podria estar enllestit abans de l'estiu.

Aquesta zona del Parc Fluvial no tornarà a ser com era abans de l'aiguat. No estarà limitada per un mur ni hi haurà atraccions per als infants. En canvi, s'hi habilitarà un recorregut pavimentat, zones enjardinades, taules i la unitat de lavabos.

També es recuperarà la pèrgola. Mentrestant, el parc infantil es traslladarà en aquest espai de la urbanització Carreras. El projecte, en total, contempla una inversió de 40.000 euros en equipament i mobiliari urbà i uns 22 mil euros pels jocs infantils. 

Aquestes obres conviuran amb l'adequació de l'entorn del safareig de la Font Baixa on només es refaran les escales i el camí. Tot plegat es pot finançar amb els ajuts de l'Estat i la Generalitat per la riuada i només quedaran pendents petites actuacions.