El treballador apartat de l'Ajuntament de l'Espluga es querellarà contra el govern

El treballador apartat temporalment de l’Ajuntament de l’Espluga per un presumpte cas d’agressió sexual presentarà un recurs contenciós administratiu per les mesures cautelars i es querellarà contra la corporació municipal. L’home, que va ser denunciat per una companya de feina l’any 2016, defensa la seva innocència en un comunicat i carrega contra el govern.

A través d’un comunicat publicat al diari Nova Conca, defensa la seva innocència i critica les decisions del govern local. Per un costat, acusa el partit que governa, Som Espluga, d’haver polititzat el cas des que es va presentar la denúncia i d’haver fet escarni públic, sense respectar la presumpció d’innocència i el dret a la intimitat.

El text recorda que la causa segueix el seu curs, no s’ha celebrat el judici i que l’autoritat judicial, fins al moment, no ha adoptat cap mesura cautelar. En aquest sentit, el treballador critica que la decisió d’obrir el nou expedient disciplinari i suspendre el lloc de treball ha estat una decisió adoptada per via de Decret d’Alcaldia i que no s’ha debatut al ple municipal.

Alhora, considera que no s’ha tingut en compte l’expedient informatiu tramitat ara fa 5 anys i que va concloure que no era necessari aplicar mesures cautelars.

El comunicat refusa l’actitud de l’alcalde i del seu partit i anuncia que presentarà una querella criminal pels delictes de prevaricació i altres que considera que l’Ajuntament ha comès amb les darreres decisions. A més, el treballador que ara ha estat apartat temporalment es defensarà amb un recurs contenciós administratiu contra les mesures cautelars. Des del govern han descartat fer noves declaracions.