L'Ajuntament de l'Espluga aparta un treballador per un presumpte cas d'agressió sexual

L'Ajuntament de l'Espluga ha apartat temporalment el gerent de l'organisme de gestió dels Museus Municipals per un presumpte cas d'assetjament sexual a una treballadora, especialment vulnerable, de la mateixa àrea en el moment dels fets. Alhora, l'Ajuntament es personarà com a acusació popular en el procediment que investiga la denúncia que es va conèixer el juliol del 2016.

Va ser un dels temes més polèmics de l'anterior mandat i que va enfrontar el govern de CiU amb Som Espluga, en aquell moment a l'oposició. Els d'Esquerra van exigir mesures cautelars i ja reclamaven que s'apartés el treballador. Llavors, es va obrir un expedient informatiu i es va desenvolupar un protocol en cas d'assetjament sexual.

Ara, l'actual govern assegura que ha conegut més informació d'aquest assumpte i, per això, s'ha decidit obrir un expedient disciplinari i aplicar la suspensió temporal del lloc de treball. En un comunicat, l'Ajuntament manifesta que respecta la presumpció d'innocència i que es nomenarà una persona externa per instruir l'expedient.