L'Espluga crearà el seu primer espai de 'coworking'

 

L'Ajuntament de l'Espluga preveu obrir un espai de coworking abans d'acabar l'any. L'àrea estarà pensada per acollir autònoms i professionals liberals. Vol ser una resposta a l'auge del teletreball i una eina més per a l'arrelament dels joves.

S'ubicarà a la primera planta de l'edifici de la Cooperativa, ubicat a la plaça de l'Església. Serà la primera àrea de coworking a l'Espluga en forma de prova pilot que podria créixer si té acceptació. El govern ho va anunciar al ple en resposta a una moció presentada pel principal grup de l'oposició, Junts, que demanava que es facilités el lloguer de locals buits a autònoms. El govern s'hi va abstenir i planteja altres vies.  De moment, ha encarregat el projecte tècnic per la reconversió d'aquest local que consistirà bàsicament en la reordenació dels espais i la instal·lació dels serveis bàsics.

La seva posada en marxa està condicionada al trasllat de les oficines municipals que encara continuen a l'edifici de la Cooperativa i que s'han de reubicar a l'espai que alliberarà l'arxiu de l'Antic Hospital. El govern local vol que aquesta àrea de coworking estigui dinamitzada per Concactiva i es converteixi en una eina pel foment de l'economia local. Possiblement també es buscaran subvencions per promoure aquest nou espai. 

Canvis al cartipàs 

DDR Peça Ple Espluga canvi cartipàs

Els detalls del projecte ja els ha presentat la nova regidora de Promoció Econòmica, Anna March, que ha pres possessió aquest dijous. Serà la tercera tinent d'alcaldia i també assumirà les regidories d'Hisenda i de Règim Intern. La seva entrada al govern, en substitució de Laura Ruiz de Porras, provoca una reformulació del cartipàs. Laura Poblet passa a ser segona tinent i absorbeix l'àrea de Transparència, Anna Garcia la d'Acció Social i, finalment, Aida Morgades assumeix la regidoria de Salut.