Davallada històrica de visitants als museus de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí han fet balanç de les xifres turístiques del 2020 que evidencien una davallada històrica en el nombre visitants a causa de la pandèmia. A les Coves, que són l'espai més visitat, es van reduir gairebé un 70%, passant de 44.000 persones el 2019 a 14.500 aquest darrer any. La caiguda ha estat especialment important en el segment de públic escolar, prop d'un 80%. També ha perdut visitants la Fassina Balanyà, en menor mesura, un 35% menys, ja que el públic és principalment individual i familiar, mentre que en la Ruta Templera les xifres es redueixen a la meitat.

El Museu de la Vida Rural també rep els efectes de la pandèmia

La davallada no és cosa només dels equipaments municipals perquè al Museu de la Vida Rural també s'han disminuït un 44% les visites, superant per poc les 10.000. La pèrdua de visitants s'explica per les restriccions de mobilitat i també pel tancament dels mateixos museus en determinats moments de l'any i, tot plegat, es tradueix en un descens dels ingressos municipals.

D'altra banda, s'han mantingut les consultes a l'Oficina de Turisme amb xifres semblants a les dels darrers anys, malgrat que no s'han traduït en més activitat als equipaments municipals. Durant el 2020 es van atendre més de 5.000 consultes.