L'Espluga de Francolí ja té pressupostos per al 2021

El ple de l'Ajuntament de l'Espluga ha donat llum verda als pressupostos per al 2021 que seran els més elevats de la història del municipi. S'ha aprovat amb els vots a favor del govern i el regidor de Nova Espluga, mentre que Junts hi ha votat en contra. Serà el primer exercici que el nou govern encetarà amb comptes aprovats, ja que enguany van estar prorrogats fins al març. I ho farà amb gairebé 7 milions d'euros, un 40% més que aquest 2020.

Junts per l'Espluga hi troba a faltar inversions

Les xifres no han satisfet però al principal grup de l'oposició perquè troba a faltar les seves aportacions i més inversions. Matisen al govern que, si bé és cert que el pressupost augmenta, es deu a les subvencions per construir el ramal del Consorci d'Aigües de Tarragona i també per les obres de restitució de la riuada.

D'altra banda, l'alcalde ha remarcat la necessitat de redactar projectes per aprofitar futures línies d'ajuts. Es farà, per exemple, un pla per millorar la mobilitat i un cens dels habitatges buits.Més enllà de les inversions ja anunciades, el govern també ha anunciat la reobertura del cinema del Casal de cara al setembre gràcies al cicle Gaudí i, en una altra línia, la instal·lació de càmeres de vigilància al pavelló municipal i al camp de futbol. A última hora, els pressupostos han també incorporat un augment de 50.000 euros per plans d'ocupació finançats pel SOC amb més de 200.000 euros en total.