L'entitat més antiga de l'Espluga suspèn l'activitat per falta de relleu

L’entitat en actiu més antiga de l’Espluga, la Germandat de la Santíssima Trinitat, suspèn la seva activitat a partir de l’1 de gener per falta de la falta de relleu que s'ha complicat, encara més, a causa de la pandèmia.

L’associació civicosocial de la Germandat de la Santíssima Trinitat quedarà sense efecte a partir de l’1 de gener del 2021. Després de 143 anys, l’entitat en actiu més antiga de l’Espluga suspèn la seva activitat per les dificultats de renovar la Junta. A més a més, la situació s'ha vist agreujada per la crisi de la COVID-19, ja que no s'han pogut celebrar les trobades com s'hagués volgut programar.  Tot i això, la decisió final del futur de l'entitat no es prendrà fins que no es pugui celebrar l’assemblea general al mes de juny.

L’associació de la Germandat de la Santíssima Trinitat va ser fundada l’any 1887, un any després del final de la tercera guerra carlina i va ser fundada com a germandat de socors mutu en cas de necessitat. A finals del segle XX l’entitat social i mutualista va assumir un important paper cultural i social fins a l'actualitat.