L'Espluga de Francolí enceta una Festa Major diferent

L'Espluga de Francolí ja està immersa en la Festa Major d'enguany. Donava el tret de sortida ahir amb el pregó i la tronada d'inici. Moments d'una Festa Major de l'Espluga diferent, però que, malgrat tot, ha fet equilibris per seguir existint. Els gegants antics van obrir l'acte del pregó d'inici d'aquest dijous amb aforament limitat i tothom amb mascareta.

Els gegants van compartir protagonisme amb el pregó de l'arqueòleg de l'IPHES, Josep Maria Vergés, l'autor de la troballa del conjunt de gravats paleolítics més antics de Catalunya a la Cova de la Font Major de l'Espluga. Vergés tornava a recordar que la troballa va ser del tot inesperada, però no per casualitat, sinó gràcies als anys de treball dels equips de l'IPHES que hi han treballat i posava en relleu la trajectòria d'aquest institut d'excel·lència del Camp de Tarragona.  Sobre el territori també ressaltava l'excepcionalitat de la Conca de Barberà. 

Poesia en directe també a la Festa Major

El pregoner també encenia la tronada d'inici, per segon any consecutiu. Amb les mesures de seguretat pertinents es donava pas a la resta de programació. D'inici, l'Espluga també abraçava la cultura i la creació poètica amb la celebració del RUSC al Museu de la Vida Rural. En aquesta vuitena edició el festival creix amb més actes i projecta la tendència per als pròxims anys. Gemma Humet tancava el recital poètic amb part del seu repertori.