El Celler Rendé Masdeu ja té nova casa

Menys d'un any després de veure com despareixien les seves instal·lacions arran de la riuada, el Celler Rendé Masdéu tornarà a l'activitat en unes noves instal·lacions situades també a l'Espluga de Francolí.

El celler va ser un dels negocis més afectats per l'aiguat i ara enceta una nova etapa amb nou emplaçament. S'ubicaran aquí, a l'antic Molí de Poca, datat del segle XII, i que fins fa ben poc acollia el restaurant Simó de Palau. Aquí també s'hi feia cava, però igualment han de condicionar l'edifici per poder-hi elaborar vi.

I la rehabilitació comença a contrarellotge perquè preveuen començar a elaborar-hi vins enguany i entrar la verema aquest setembre. A partir d'aquí, en aquesta nova ubicació volen continuar amb la feina que ja feien. Això sí, tindran més espai per fer activitats i per eixamplar la zona de botiga. També volen que torni a rutllar el restaurant. Una altra novetat és que aquest nou celler vol ser autosuficient energèticament i, per això, s'hi instal·laran 40 plaques solars.

L'energia que els ha dut a començar de nou, però, és una altra. "Gràcies a tothom que ens ha ajudat", agraeix la propietària del celler, Mariona Rendé, que considera que el nou edifici serà també part de totes les persones que s'han solidaritzat aquests darrers mesos. Després d'una verema perduda l'any passat, ara ja pensen en la que serà la primera anyada d'aquesta nova etapa.