"La prèvia normalitat", un projecte fotogràfic col·lectiu al Museu de la Vida Rural


El Museu de la Vida Rural va estrenar divendres el projecte col·lectiu "La prèvia normalitat". Es tracta d'una mostra de trenta retrats de veïns i veïnes de l'Espluga de Francolí abans de dos fets excepcionals: la riuada de l'octubre i el coronavirus

Somriures lliures de mascaretes. Sense distàncies. Amics i germans sense témer per una abraçada. Són retrats de fa només 9 mesos, però són rostres d'una altra realitat, anterior a la crisi sanitària i també a l'aiguat de l'octubre. El Museu de la Vida Rural treu a la llum trenta retrats de gran format que són el resultat d'un projecte col·lectiu que comença fa un parell d'anys amb un curs d'iniciació a la fotografia. Sense pensar-ho, després de la pandèmia, les instantànies cobren un altre sentit i s'exposen ara sota el títol de "La prèvia normalitat".

Una vintena de fotògrafs amb una única mirada
web MVR

També salvant les distàncies, el projecte de KM0 s'inspira en els retrats de Richard Avedon. Vol presentar amb naturalitat l'estampa quotidiana de la població local, però en un entorn neutre i mantenint una continuïtat. Busca ser una sola mirada, quan realment eren una vintena de fotògrafs que van fer unes 200 fotografies.  

Una dinàmica de treball que ara seria molt complicada de repetir. Es pot visitar gratuïtament fins al 30 de juny, però cal reservar cita prèvia per tal de poder seguir els protocols de seguretat d'aquesta altra normalitat.