L'Ajuntament de l'Espluga impulsarà un pla d'equipaments i usos

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí comença un estudi per conèixer l'estat actual dels equipaments municipals i projectar, a mitjà o llarg termini, una reordenació dels espais en funció de les necessitats de les entitats i la ciutadania.

El pla d'equipaments arrancarà amb una primera fase consultiva a través de les entitats del poble. També es farà un inventari de les instal·lacions i en quin estat es troben. Tot plegat, està previst que estigui enllestit enguany i serveixi de base per projectar els canvis a fer als equipaments. Per exemple, si se n'han de fer de nous, com s'encaren les remodelacions o bé cal canviar la ubicació d'alguna activitat. D'aquesta manera, el govern vol tenir diversos projectes al calaix a punt per presentar-los a futures línies d'ajuts.

Un primer any de mandat marcat per problemes sobrevinguts

Ajuntament Espluga balanç

És una iniciativa que agafarà embranzida ara que s'ha superat el primer any de mandat, que ha estat condicionat per una llarga llista de fets sobrevinguts. El conflicte amb l'antiga secretària, una sequera severa, la riuada, el pla econòmic financer o el coronavirus, són traves que han condicionat el primer any de mandat i, fins i tot, hipotequen els pròxims anys.

Aquest estiu probablement finalitzaran les reparacions més urgents de l'aiguat, acabant amb la restitució dels col·lectors de l'aigua, però per davant quedarà la planificació de nou de tot l'entorn del riu. Paradoxalment, una de les altres dèries del primer any a la casa de la vila de la coalició d'esquerres ha estat la reparació de desenes de fuites d'aigua i continuar la tasca per preparar el municipi per a futures sequeres.