Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

Promotores de fotovoltaica busquen terrenys a la Conca per instal·lar plantes solars

Empreses productores d'energia solar busquen espai a la Conca de Barberà per establir nous parcs en els pròxims anys. Segons ha pogut saber TAC12, ja s'han formalitzat els primers contractes pel lloguer de terrenys rústics a 30 anys a l'Espluga de Francolí i diverses empreses ja han presentat les seves intencions a l'Ajuntament. L'interès per la fotovoltaica sorgeix de la possibilitat de generar energia que ofereix Red Elèctrica Espanyola en les seves dues subestacions de l'Espluga. En total, permet una capacitat màxima de 600 MW.

L'energia solar però necessita de grans superfícies per poder produir de forma massiva. Aproximadament, per a cada MW es requereix més d'una hectàrea per instal·lar les plaques fotovoltaiques. El desplegament a la Conca de Barberà es faria de forma fraccionada entre diferents empreses, però per assolir la potència de 600 MW es necessitarien gairebé 1.000 hectàrees, una superfície equivalent a 1.000 camps de futbol, i en paral·lel, inversions mil·lionàries.

Diverses empreses estan planificant la seva arribada a la comarca

La tramitació de noves plantes solars també s'agilitza amb el Decret d'emergència climàtica aprovat el novembre pel parlament per complir amb la llei del canvi climàtic que fixa per al 2030 l'objectiu que Catalunya arribi als 6.000 MW d'energia fotovoltaica quan actualment només n'hi ha 276. Des de l'entorn empresarial, remarquen els beneficis que poden portar les plantes solars als ajuntaments i propietaris dels terrenys, així com també al mediambient per la contribució de producció d'energia renovable i neta. Mentre que des de l'Ajuntament confirmen haver rebut la visita de diverses empreses, però no tenen informació oficial de la Generalitat ni de cap administració superior.

Les promotores d'energia solar estan aterrant al territori ara en busca d'espai, però l'execució dels parcs podria tardar uns 3 anys, principalment per disposar dels permisos i llicències necessàries. Tot i això, la Generalitat amb el darrer decret i la creació aquesta setmana de la ponència d'energies renovables espera reduir a 13 mesos el procediment per obtenir les autoritzacions. Mentrestant, la instal·lació pròpiament del parc es pot desenvolupar en mig any i sense necessitat de fer obra civil als terrenys.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ