El foc, protagonista de la Fira de Sant Vicenç de l'Espluga

Amb l'encesa d'un peveter s'ha inaugurat la 455a Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí, on enguany i per primera vegada, el foc ha estat l'eix temàtic i el relat de l'esdeveniment. Una iniciativa que pretén donar impuls per tal de posicionar aquest acte dins del mapa de fires del territori, però també, a la vegada, conservant el vessant comercial de compra, venda i mostra.

És per això que aquest any, en aquesta primera edició de la fira del foc han convidat "Les Falles dels Pirineus", amb la participació de l'Associació de municipis fallaires de Catalunya i Aragó i el Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça. Amb una mostra de com es construeix una falla, han volgut donar a conèixer la tradició de falles del Pirineu.

El taller 'El temps del Carbó' ha estat una de les altres activitats relacionades amb el foc. La plaça de l'Església ha acollit el muntatge d'una carbonera amb la col·laboració del Paratge Natural de Poblet. Els més petits s'han apropa't per fer el taller 'pintem amb carbó'.
A la mateixa plaça, els artesans del poble han fet demostracions dels seus productes davant dels visitants.

S'ha estrenat el Pa de Cova, un pa que ha reposat una nit a la Cova de l'Espluga, i els ceramistes han elaborat reproduccions de peces seguint un disseny de ceràmica prehistòrica.