Les Coves de l'Espluga perden un 45% de visitants després de la riuada

 

Les Coves de l'Espluga de Francolí registren gairebé la meitat de visitants després de la riuada de l'octubre en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Tot i que l'aiguat no va causar afectacions en l'interior de la zona museïtzada, el nombre d'usuaris va caure un 45% en els dos darrers mesos de l'any.

Es tracta d'un descens sobtat en un 2019 en què en global també baixa l'afluència de visitants al municipi. La Cova perd visitants, però continua sent l'espai més freqüentat amb unes 43.000 persones. Només creixen lleugerament els visitants al Museu de la Vida Rural que supera els 18.000 i el Celler Cooperatiu que frega els 2.000 visitants. Des de la regidoria de turisme també assenyalen el repunt en el volum de visites escolars a la Cova.

A l'Oficina de Turisme el descens en el nombre de consultes va ser del 16%, malgrat que el nombre de persones ateses pels diferents canals creix notablement en comparació amb l'any anterior per un canvi en el sistema de recompte que ara comptabilitza de forma més acurada els grups. Així, la xifra s'enfila fins a les 67.000 persones. També apareixen novament en vermell les xifres d'una Ruta Templera que ha marcat el pitjor balanç des de la seva obertura.

Per revertir la tendència a la baixa del sector, el nou govern preveu actuacions de millora, per exemple, a la Fassina Balanyà o bé millorar les accions promocionals, en serà una mostra la Fira de Sant Vicenç d'aquest cap de setmana que estrenarà l'eix temàtic del foc i afegirà un estand amb informació dels atractius turístics.