L'Espluga no restituirà l'àrea d'autocaravanes que la riuada va arrassar

L’Espluga de Francolí no tornarà a disposar d’una àrea d’estacionament d’autocaravanes a tocar del riu com tenia des de l’estiu del 2016 al parc fluvial. Aquesta zona va quedar en res arran de la riuada del passat 22 d’octubre i en la futura ordenació l’Ajuntament del municipi no hi contemplarà cap espai destinat a aquesta activitat.

L’alcalde, en una entrevista a l’Espluga FM Ràdio, ha confirmat que el govern delimitarà les activitats que podran tenir cabuda prop del riu.

L’executiu local però no vol renunciar a disposar d’una zona dedicada a l’estacionament d’autocaravanes, ja que es considera important per al sector turístic, per això s’estudiarà un nou emplaçament. L’àrea d’estacionament, al parc fluvial, es va estrenar durant l’estiu del 2016 i permetia aplegar més d’una trentena de vehicles d’aquest tipus sense límit de permanència.

Era un punt freqüentat per aquest perfil de visitants, però arran dels aiguats no es va lamentar cap pèrdua humana ni material d’usuaris d’aquesta àrea, malgrat que, molt a prop, s’hi trobava estacionat el camioner belga desaparegut el passat 22 d’octubre i que encara no ha estat localitzat.

D’altra banda, l’alcalde de l’Espluga no s’ha atrevit a confirmar que passarà amb el parc infantil situat en aquesta mateixa zona. L’aposta de l’equip de govern en turisme segueixen sent les Coves i el riu i ha avançat que s’ha començat a treballar amb el Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla una col·laboració en l’estratègia de definir el disseny i el relat  del nou parc fluvial en clau de canvi climàtic.