El restaurant Les Disset Fonts de l'Espluga reobre després de la riuada

Després de 46 dies apagats per l'aigua, els fogons de l'Hostal Les Disset Fonts s'han tornat a encendre. S'han vist obligats a fer una forta inversió forçada, quan tot just veien el final de l'hipoteca de la darrera reforma, aquest dissabte el Joan Carles ha penjat novament el menú a la cartellera i ha tornat parar taula. Ho ha fet en un restaurant renovat, però amb les mateixes receptes.

La riuada del passat 22 d'octubre els va arrasar tot el material del restaurant, només en va quedar l'edifici. Hores després, i amb la resposta ciutadana, van tornar les ganes de reobrir com més aviat millor.

El repte era majúscul, havien fixat una data al calendari: obrir abans de festes. Ha estat una cursa contra rellotge que ha acabat aquest cap de setmana amb clients entrant novament per la porta de l'hostal. Alguns tenien taula des de l'endemà mateix dels aiguats, altres han trucat en conèixer la notícia de la reobertura. Mentre les reserves creixien, també ho feien els nervis del Joan Carles. 

Les preocupacions no esborren però la seva mirada optimista. No vol imaginar una nova riuada, però tampoc se n'ha estat de reclamar solucions a les administracions per mitigar futurs episodis.