El projecte d'habitatge social a l'antiga caserna de l'Espluga, descartat del POUSC

L'Ajuntament de l'Espluga s'ha vist obligat a replantejar la sol·licitud de finançament del Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (POUSC). S'hi havia presentat el projecte per rehabilitar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil per fer-hi habitatge social, però, per sorpresa del govern local, una setmana abans del tancament del termini de sol·licituds, la Generalitat els va comunicar que el projecte previst no entraria en la convocatòria.

En comptes d'aquest projecte, l'Ajuntament demana ara finançament per canviar el 90% de l'enllumenat del municipi, que encara no és de tecnologia LED. En paral·lel, també es presenta la millora del carrer Joan Maragall que connecta el Casal amb el pavelló del Casal, la piscina municipal, el parc del Rovelló i l'Escola Vedruna.

Les línies de subvenció del POUSC són per als exercicis del 2020 al 2024. D'altra banda, des de l'executiu local asseguren que el projecte d'habitatge social a l'antiga caserna no s'aturarà i que es segueix amb la modificació del POUM per tirar-ho endavant, però sí que la negativa del POUSC obliga a replantejar el calendari i les vies de finançament.