La riuada va generar a la Conca un mínim de 16 milions de pèrdues

Els sis municipis, Montblanc, l'Espluga, Vilanova de Prades, Vallclara, Vimbodí i Poblet i Vilaverd han fet balanç dels danys . Montblanc és l'única localitat que inclou també propietats privades.

Són dades que es desprenen de l'informe presentat aquest dilluns al Consell d'Alcaldes. També destaca que la inversió per millorar la xarxa de sanejament d'aigua de Montblanc, l'Espluga i Vimbodí serà de més de 3 milions d'euros.

El Consell Comarcal liderarà un grup de treball dels alcaldes afectats per poder fer seguiment del efectes de l'aiguat i de les ajudes que puguin arribar.

Montblanc, per exemple, demana que se subvencioni el 100% dels danys a les comunitats de regants. Assegura que si no es fa hi ha perill que es perdin. També demana la convocatòria d'un SOC extraordinari per tenir gent treballant a les zones afectades.

I el que no es veu és la feina tècnic que hi ha per poder complir els terminis i enviar tota la documentació que es demana per optar a les ajudes. A l'Espluga de Francolí han de fer més de 200 informes i asseguren que estan desbordats.

El grup de treball dels municipis afectats es reunirà la setmana vinent. El primer que faran serà tornar a parlar amb la subdelegació del Govern per intentar concretar més detalls de les ajudes estatals.