La música barroca torna a Poblet amb tres generacions d'organistes


Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família, serà l’encarregat d’obrir la setena edició del Festival Internacional d’Orgue del Monestir de Poblet el pròxim dissabte 19 d'octubre.

De la Rubia és l’únic nom local del cartell d’enguany que proposa tres concerts, els dissabtes 19 i 26 d’octubre i el 9 de novembre. El segon recital serà el de l’alemany Thiemo Janssen, mentre Mona Rozdestvenskyte, una jove promesa nascuda Moscou tancarà la setena edició. 

La figura de Johann Sebastian Bach tornarà a ser el punt de partida de la programació musical, tot i que els artistes miraran més enllà per ampliar el repertori a través de les influències del compositor alemany. I és que la música de Bach és la que casa millor amb l’orgue Metzler de Poblet pensat especialment per a la música Barroca.

L’instrument, el conjunt arquitectònic i les característiques de la Basílica de Poblet ofereixen una sonoritat única que el festival porta a màxims amb artistes reconeguts internacionalment. Poblet acollirà així tres organistes que pertanyen a generacions i escoles diferents, serà una nova oportunitat per comprovar el ventall de possibilitats de l’orgue Metzler.