Les colles infantils de diables van tancar temporada. La cita ajornada va comptar amb la participació d'unes 200 persones i les bèsties de les colles. 
El ple municipal ha aprovat el Pla de Sanejament Econòmic que preveu reajustos per equilibrar els comptes. Junts hi va votar en contra criticant la gestió de l'actual govern. 
El sector afronta les darreres setmanes de verema i confirma un descens del 30% en la collita a causa de la sequera. El Merlot és la varietat que més ha patit.
 Va ser durant el vespre i la nit quan es va omplir l'aparcament del pavelló del Casal que s'estrenava com a emplaçament. Hi va haver cervesa, menjar i música. 
Els atractius turístics han augmentat un 16% el nombre d'usuaris. La Cova continua sent el més visitat, amb 7.500 persones, mentre que el Museu de la Vida Rural supera les 3.000. 
Després de l'èxit del certamen en els últims anys, els impulsors de la Fira de la Cervesa Artesana de l'Espluga han decidit ubicar-la, enguany, a l'aparcament situat al costat del pavelló del Casal. 
Han començat els treballs per substituir gairebé quatre quilòmetres de la xarxa de clavegueram de la urbanització Carreras. L'objectiu, acabar amb les fuites constants d'aigua.
L'acte institucional de l'11 de setembre va tenir regust literari. Es va incloure dins la commemoració, diumenge, dels 50 anys de la mort del poeta espluguí mossèn Ramon Muntanyola.
Susbtitueix David Martí, que va dimitir després que Junts denunciés l'actitud d'aquest durant una festa al municipi.
Ha carregat contra el grup de l'oposició Junts per L'Espluga a qui acusa d'haver posat llenya al foc contra la seva figura. Ha demanat perdó per part de les coses que se li imputen però també…
La zona d’esbarjo del Parc Fluvial s’ha estrenat com a espai per a la 52a edició de la festa. Un nou emplaçament amb bona rebuda per part del públic, i que ha pogut gaudir de gastronomia,…
El desencadenant de la dimissió ha estat la polèmica que es va viure la nit del passat dissabte, quan Martí va entrar en conflicte amb l’organització d’una festa celebrada al municipi.
A més del canvi d'emplaçament, la mostra de la DO Conca de Barberà també pretén recuperar alguns actes tradicionals i s'oferiran visites guiades al celler cooperatiu modernista. 
El certamen, organitzat per joves del poble, ha canviat d'escenari en aquesta tercera edició. Hi van participar cinc formacions musicals vingudes de punts diferents de Catalunya i de l'Aragó. 
Actualment són d'11 hores i el subministrament es garanteix, sobretot, gràcies als camions cisterna que suposen el 60% de l'aigua consumida. 
Les restriccions d'aigua durant les nits a l'Espluga són, ara mateix, de 10 de la nit a 9 del matí. Cal organització per dutxar-se, posar una rentadora o fregar els plats.