L'actuació estava prevista per fa mesos. S'hi dediquen 35.000 euros per retirar alguns elements que no complien l'actual normativa i per reparar els malmesos. 
Els espluguins poden votar fins a l'11 de desembre a què destinar els 26.000 euros. Es pot fer presencialment o per via telemàtica.
L'actuació, a càrrec de la Generalitat, renova l'asfalt de la carretera i introdueix diversos elements per millorar la seguretat. 
En les anteriors eleccions, la formació va concórrer sota el paraigua de la FIC, mentre que els socialistes van donar suport a Espluga Viva, que no va aconseguir cap regidor. 
Investigadores de la URV van oferir una xerrada al Museu de la Vida Rural de l'Espluga en el marc de la Setmana de la Ciència. 
La polèmica esclata arran d'un fulletó que el principal grup de l'oposició ha repartit pel poble criticant les decisions de l'Ajuntament. La resposta va arribar dijous al vespre al ple municipal.
La inversió total s'enfila fins als 765.000 euros que serviran per acabar amb les fuites a la Urbanització Carreras, que és la zona on la xarxa de distribució d'aigua està més deteriorada. S'executarà l'any vinent. 

Néixer a l'Espluga és un regal

Dimarts, 08 Novembre 2022 10:06
L’Espluga de Francolí donarà la benvinguda als recents nascuts amb un lot divers de productes. La proposta vol destacar la importància d'un esdeveniment únic i celebrar així els nous naixements al municipi.
S'han ubicat 52 panells fotovoltaics amb una potència total equiparable al consum del centre escolar i de la llar d'infants municipal, que són els equipaments que s'abastiran amb energia solar.
Quan es compleixen 84 anys del comiat de les Brigades Internacionals al nucli de Les Masies, l'Ajuntament de l'Espluga ha presentat diverses accions per difondre el valor històric i patrimonial d'aquest indret. 
Són espais disponibles per obrir-hi alguna activitat comercial. De moment, en són 12, però l'Ajuntament anima a altres propietaris a sumar-se a la iniciativa. 
No hi haurà subministrament d'aigua des de les 7 del vespre i fins a les 7 del matí perquè les reserves dels dipòsits han baixat del 20%, tot i els camions cisterna. 
L'entrada en vigor de la tarifa ha arribat tard i amb polèmica, bàsicament, perquè estava previst que comencés a ser de pagament a partir d'inicis del 2021.
El voluntariat forestal actuarà enguany al barranc del Titllar, al paratge de Poblet. A finals de mes i principis del vinent, els treballs es faran amb eines manuals amb la intenció de desbrossar els camins i habilitar-ne…
L'Espluga de Francolí ha acollit la quarta edició del Festival d'Educació per la Sostenibilitat amb activitats culturals i educatives. Enguany es va diferenciar la jornada professional de la familiar. 
La temporada començarà aquest mes d’octubre amb un espectacle de carrer itinerant i gratuït. S'han previst deu propostes de teatre i cinema per a tota la família.