El Museu de la Vida Rural acollirà el primer cap de setmana d'octubre un festival dedicat al reciclatge, l’econòmia circular i la innovació a partir de recursos naturals.

La cervesa local té una cita a l'Espluga

Dilluns, 13 Setembre 2021 07:25
Elaboradors i cerveseries locals protagonitzaran la Fira de la Cervesa Artesana, el 25 de setembre a l'Hostal del Senglar. Tastos i degustacions en un espai delimitat on es podrà accedir amb registre, però sense cita prèvia.
El tercer diumenge de cada mes es projectarà un llargmetratge triat per l’Acadèmia del Cinema Català. El primer serà aquest mes de setembre.

Festa de la Verema, en format reduït

Dilluns, 30 Agost 2021 08:29
L’Espluga de Francolí no ha pogut celebrar la 50a Festa de la Verema com ho hauria desitjat, però sí que ha pogut recuperar part de les propostes tradicionals d’aquestes dates
La publicació de l'Espluga de Francolí va treure el primer número el juliol del 1921. Ara, 100 anys després, torna a publicar la mateixa portada en una edició que repassa les dues etapes de la revista…
La mostra de la DO Conca de Barberà celebrarà l'edició número 50, després de l'ajornament de l'any passat, i programa una quinzena d'activitats del 26 al 29 d'agost. 
Aquesta incidència ha precipitat la recomanació de no malgastar l'aigua perquè els nivells dels dipòsits han baixat. Tot i això, les pluges comencen a ser urgents per recuperar les reserves. 
La incidència en un dels pous del municipi disminueix la disponibilitat d'aigua, que ja és baixa a causa de la falta de pluges dels darrers mesos. 
Es tracta de la variant ibèrica que fins ara no s'havia vist al país i s'ha pogut confirmar la seva presència en un rierol de la Conca de Barberà. Dos naturalistes espluguins van fer la troballa.
L'objectiu és descongestionar la vall de Castellfollit, massificada per l'èxit de la ruta dels bolets. Es tracta del recorregut del Benestar i el Silenci per activar tots els sentits i evocar la meditació.
El tret d'inici de la nova proposta ha coincidit amb el tancament de la novena edició del festival de poesia RUSC amb l'actuació de cinc dones per posar el punt final.
Les mesures sanitàries no han permès les cercaviles i les entitats de cultura popular han estrenat la ballada estàtica a la plaça Montserrat Canals. 
Es pot veure gratuïtament al centre de recepció de les Coves de l'Espluga, a tocar del riu i de la denominada Zona Zero de la riuada del 22 d'octubre del 2019. 
La directora del Museu de la Vida Rural va protagontizar el pregó d'una Festa Major de l'Espluga que ja ha començat. La tronada i el festival català de poesia van ser els primers actes de l'agenda…
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí fa un pas més per fer realitat el projecte de construcció d’un nou ramal de subministrament que permeti l’arribada d’aigua de l’Ebre al municipi.

La Festa Major de l'Espluga ja té pastís

Dimecres, 28 Juliol 2021 09:34
Els pastissers del municipi s'uneixen per cinquè any consecutiu per aquesta iniciativa. Les postres d'enguany consistiran en una base de pa de pessic de xocolata i una doble mousse de móra i nata.