En Comú Podem vol captar el vot dels socialistes i republicans decebuts


Pedro Sánchez va ser el centre de les crítiques en l'acte central d'En Comú Podem a Tarragona. El cap de llista a Catalunya, Jaume Asens, va carregar contra el líder socialista per no haver volgut acabar amb les dretes i per no entendre que el bipartidisme ha acabat. Els comuns afirmen que votar a Sánchez és donar la clau de la Moncloa a Pablo Casado. En Comú Podem alhora reivindica el seu republicanisme. Posant en dubte quin paper adoptarà Rufián després de les eleccions i recordant el fracàs de la via unilateral.

Per tot això, la formació de Pablo Iglesias vol aplegar els votants socialistes i republicans que se senten enganyats per Pedro Sánchez i per Esquerra Republicana. Defensen un govern espanyol que escolti i dialogui amb Catalunya i, diuen, fa falta més empatia.

Justament, Asens considera que la retirada de l'estat del benestar és el que provoca el creixement de l'extrema dreta. Els comuns, asseguren, lluitaran contra l'auge del feixisme.

En la defensa de l'estat del benestar, la formació morada va insistir en la necessitat de derogar les reformes laborals i de pensions. Entre d'altres mesures, reclamen el retorn dels 60.000 milions d'euros del rescat bancari, plantar cara als oligopolis elèctrics, una fiscalitat verda i també gravar amb més impostos les rendes altes.