Els resultats d'aquest 14F, per municipis

Captura de pantalla 2021 02 15 a les 0.31.18

Els socialistes s'imposen a la ciutat de Tarragona

Els resultats de la ciutat de Tarragona no són un mirall del conjunt del territori perquè a la capital el PSC és primera força. Amb gairebé el 100% escrutat, els socialistes sumen poc més del 24% dels vots, seguit d'ERC (19%) i JxCat (14,5%). La punxada de Cs sí que es reprodueix a la ciutat, passant del 35% a només el 7%. La ultradreta és quarta força amb l'11,7% del suport.

 A Salou el PSC és primera força i VOX segona

 A la capital de la Costa Daurada el 25,97% dels electors han escollit el PSC, mentre que una mica més del 18% ha dipositat el seu vot en favor de la ultradreta. En aquest cas, a diferència de les darreres eleccions estatals, VOX passa per davant d'ERC per ser el segon partit més votat. Els republicans es queden amb el 15% dels vots, per davant de Junts que hi suma l'11,84% del suport. Ciutadans, que s'havia imposat amb diferència el 2017, cau a la quarta posició i només el 9,48% dels vots, quan venia d'aglutinar el 43,33%.

A Vila-seca guanya el PSC i la ultradreta irromp amb força

La localitat governada per Pere Segura, de Junts i que s'ha posicionat al costat del PDeCAT, dona la primera posició als socialistes amb el 28,78% dels vots. El PSC marca distàncies respecte la resta d'opcions, però a Vila-seca VOX hi apareix amb contundència per situar-se com a segona força amb el 19,33% del suport. ERC (14,%), Cs (10%), Junts (8%) i En Comú Podem (6%) tanquen la llista. En les eleccions al Congrés del 2019 els resultats van ser semblants amb el PSC (25,7%) i VOX (15,7%) com a primera i segona força, respectivament. Llavors En Comú va passar per davant d'ERC.

Valls és de Junts

El partit que encapçala el vallenc Albert Batet a la demarcació és primera força a Valls i també a l'Alt Camp. A la capital de la comarca aglutina el 30,4% dels vots, marcant una diferència de 5 punts amb Esquerra Republicana, que també es sòcia de govern a l'Ajuntament al costat de Junts. Els resultats són pràcticament calcats als del 2017. Ara bé Ciutadans s'enfonsa i perd la tercera posició que ara ocupen els socialistes amb el 15% del suport. La CUP suma un 11% dels vots i VOX apareix amb un 5%. Ciutadans, com dèiem, cau amb només un 3,31% dels vots i deixa pel camí 2.500 vots.

ERC primera força a Torredembarra 

A Torredembarra domini d'ERC amb el 24% dels vots, seguit a poca distància del PSC (21%) i JxCat (18%). Un ordre de forces semblant al de les municipals, si no fos per l'aparició de la ultradreta amb gairebé el 10% dels vots, mentre que Ciutadans perd més de 2.000 vots. 

Constantí segueix sent del PSC

Amb el 100% dels vots comptats a Constantí el PSC arrossega el 30% dels vots, seguit d'ERC (20%) i de VOX (14%). JxCat (13%), Cs (6%) i PP (5%) tanca el llistat de partits més votats. Els socialistes guanyen en una població on governen amb majoria absoluta i on la participació ha caigut notablement, amb només un 41,9%. Un gruix important dels votants de Cs del 2017 s'han repartit ara entre PSC i VOX.

Montblanc aprova el moviment de Josep Andreu

A la capital de la Conca de Barberà Junts per Catalunya és la primera força. Un resultat significatiu perquè evidencia el canvi de files de l'alcalde, Josep Andreu, d'ERC a JxCat. Esquerra és la segona força a dos punts de distància. Més lluny, amb un 13,8%, el PSC se situa en tercera força i la CUP quarta amb un 9%. Aquí el PDeCAT, força opositora al consistori, arrossega el suport d'un 5% dels votants i VOX només un 3%.  A la Conca de Barberà també és Junts el guanyador, pràcticament empatat amb ERC. 

A Altafulla s'imposa ERC 

La localitat del Baix Gaià dona la victòria a ERC (22,5%) i el PSC (21%) ocupa la segona posició. Els dos partits que governen a l'Ajuntament reben el suport majoritari de la ciutadania amb uns percentatges semblants als de Junts (20,5%). A més distància, VOX, la CUP i En Comú Podem reben un 7% dels vots.

Pràcticament igual a l'Espluga de Francolí

Els resultats a l'Espluga de Francolí són molt semblans als del 2017, on s'imposen tres forces independentistes (ERC 34,2% - JxCat 31,8% - CUP 12,5%) El PSC en aquest municipi se situa com a quarta força. El PDeCAT suma el 3,6%  dels vots i la VOX té un suport minoritari sense arribar al 2%. 

Programes més recents a TAC12