Retards a l'inici i cues als principals col·legis de Tarragona

El retard de l'obertura de l'Anella Mediterrània i la TAP, aspectes més destacats d'una jornada electoral a Tarragona on s'han constituït les 159 meses previstes.

El Pavelló Catalunya de l'Anella Mediterrània s'estrenava aquest diumenge com a col·legi electoral, centralitzant bona part de les seus habitualment disperses pels barris de Ponent de la ciutat. Aquí és on s'ha viscut el retard més important en l'obertura de les votacions a Tarragona de gairebé tres quarts d'hora. El motiu, el retard en la logística de la constitució de les meses que ha suposat que els diferents membres fossin cridats per grups, en funció de la responsabilitat que havien d'exercir. Un cop solucionats aquests primers problemes, normalitat absoluta en les 12 meses constituïdes en aquest espai, que ha permès una mobilitat del tot fluida per als votants.

També hi ha hagut retard a la Tarraco Arena Plaça, el col·legi electoral de la ciutat que conté en el seu interior més meses de votació amb 14 urnes, on s’han obert les portes vint minuts tard. Una TAP que no acollia una jornada electoral des dels primers comicis de la democràcia l'any 1978.

Aquí també és on hem vist les majors cues de la jornada. D'aquesta manera, contrastava la tranquil·litat i fluïdesa de l'interior de la instal·lació amb la llarga cua de votants que s'acumulava a l'exterior, que a vegades ha arribat fins a la veïna Plaça Ponent. Tot i això, pocs problemes més enllà d'alguna confusió en la col·locació d'alguna mesa, respecte al plànol elaborat per a simplificar la seva recerca.

On no hi ha hagut significatiu retard ha estat en l'altre gran centre de votació que s'estrenava en aquesta jornada, el Pavelló del Nàstic, que ha aglutinat els votants de la zona de Llevant. Aquí s'ha pogut constituir les meses sense cap problema i la imatge destacada era la dels suplents que havien quedat sense cap responsabilitat esperant per si era necessari que es desplacessin a algun altre col·legi electoral.

Per últim, una de les imatges del dia s'ha produït a l'Escola Tarragona, on un dels presidents de mesa s'ha presentat disfressat de pallasso. Després de la consulta amb la Junta Electoral, aquesta l'ha obligat a quedar-se i exercir la seva responsabilitat. A tot Tarragona s'han constituït 159 meses a les quals estant cridades a votar poc més de 91.000 persones.

Programes més recents a TAC12