Totes les meses de la demarcació de Tarragona es constitueixen sense problemes

Sense incidències, la jornada electoral al Camp de Tarragona i a la demarcació ha començat amb total normalitat. Els votants s'han trobat uns col·legis electorals canviats i molt més personal del dispositiu electoral. Tot i aquest context de pandèmia i la incertesa de les setmanes prèvies, les votacions, de moment, estan avançant sense traves. 

El 100% de les meses electorals s'han pogut constituir a la demarcació de Tarragona. Majoritàriament els centres de votació han obert a les 9 del matí, en alguns casos amb uns minuts de retard, però sense incidències a l'hora de constituir les meses.

Hi ha hagut, doncs, els membres suficients per posar en marxa les 1.026 taules de votació a la circumscripció on tenen dret a vot més de mig milió de persones. Al conjunt del país la tònica ha estat la mateixa, excepte a l'àrea metropolitana de Barcelona on ha costat una mica més completar aquest procés d'obertura. Un petit retard que ja és habitual en tots els comicis.

Admeten el 88% de les més de 4.000 al·legacions rebudes

Tot i això, les dades oficials abans de les 11 del matí ja han confirmat el 100% de taules constituïdes. I això que en les setmanes prèvies l'alt nombre d'al·legacions per part de membres de les meses havia sembrat el dubte de cara a la convocatòria. A la demarcació de Tarragona, les juntes electorals de zona han rebut més de 4.000 excuses, principalment pel risc d'exposició al coronavirus. D'aquestes, prop del 88% han estat admeses, però no ha derivat en problemes a l'hora de constituir les meses. Malgrat tot, normalitat als col·legis

portada 14 febrer

D'altra banda, la situació excepcional per la pandèmia sí que ha provocat un augment molt destacat dels vots per correu. A la demarcació s'ha disparat un 245% respecte a les darreres eleccions del 2017. Són prop de 28.500 vots que al llarg del dia d'avui s'entregaran a les meses i s'inclouran al recompte del vespre.

Programes més recents a TAC12