Matí electoral sense incidències greus

TAC12 s'ha desplaçat a cadascun dels seus municipis per viure en primera persona la constitució de les meses i l'obertura dels col·legis electorals. Tot plegat, sense problemes de gravetat en el desenvolupament de la jornada.

A Salou la jornada electoral ha engegat amb total normalitat. Les 25 meses s’han constituït sense problemes i els col·legis electorals han obert a partir de les 9 hores. Com anècdota, la imatge d’alguns punts estrenant-se com a seu d'uns comicis. És el cas del vestíbul de l’Ajuntament de Salou o el del Teatre Auditori (TAS). A la capital de la Costa Daurada hi ha 25 meses i es crida a les urnes a 15.400 electors.

A Vila-seca tampoc s’ha produït cap incident a l’hora de constituir les 26 meses i la jornada electoral ha arrencat amb puntualitat. Alguns dels 15.000 electors que hi ha aquí els ha sorprès els canvis d’ubicació en algunes meses, és el cas de l’Escola Miramar, punt habitual de votació, però aquesta vegada es fa al gimnàs del centre educatiu i no a les classes.

vilaseca

A Valls, pocs minuts després de les nou del matí els cinc espais electorals han engegat les votacions sense problemes, amb totes les meses constituïdes, 32 en total. A la capital de l’Alt Camp, amb més de 17.000 electors,  els punts de votació s’han reduït dels onze habituals a cinc. Els pavellons Xavi Tondo i Joana Ballart, el Kursaal i la el pavelló de la Colla Vella han aglutinat els punts de votació del nucli central de Valls. Els protocols sanitaris han marcat la votació des de primera hora. Amb la voluntat d’acotar l’aforament dels espais, les cues per anar a votar, malgrat la pluja, s’han vist al carrer.

La imatge de normalitat també s’ha viscut a Torredembarra. La constitució de meses ha deixat algunes anècdotes, com per exemple, un president de mesa no s’ha presentat i un segon vocal ha hagut d’assumir les seves funcions. També alguns dels vocals substituts han aprofitat que han matinat per quedar-se a votar des de primera hora.

A Torredembarra llocs com el pavelló Sant Jordi o l’Ajuntament s’han estrenat com a col·legis electorals. En total hi ha 18 meses i estan cridades a votació més d’11.500 persones.

Cap problema tampoc a Montblanc, més enllà que algunes meses han obert passats alguns minuts de les 9 hores. Un retard provocat pel repartiment i explicació del funcionament de tot el material per contenir la COVID-19. Des de primera hora del matí també han arribat alguns dels gairebé 5.300 votants: els més matiners han estat majoritàriament gent gran.

A Constantí les set meses electorals del municipi s’han constituït sense problemes, uns minuts més tard de les 9 hores els punts de votació ja han estat operatius. El pavelló ha tornat a ser el col·legi electoral, però amb diversos punts d’entrada i amb més separació entre meses. A Constantí estan cridades a les urnes gairebé 4. 300 persones.

A Altafulla no s’han presentat alguns dels membres que havien d’estar a les meses electorals. Això ha provocat que una segona suplent hagi acabat convertint-se en presidenta de mesa electoral. Tot i això la constitució s’ha pogut fer sense problemes. Aquí els punts de votació han estat habituals, algunes de les set meses s’han ubicat en altres llocs perquè els 3.800 electors puguin votar garantint les mesures de seguretat sanitàries.

Aquestes eleccions també s’han iniciat sense incidents a l’Espluga de Francolí. Alguns votants, confosos, s’han equivocat d’aula a l’hora d’exercir el seu dret, pel costum d’anys anteriors. Tot i que el punt de votació ha estat el de sempre, l’Escola Martí Poch, les cinc meses electorals s’han distribuït diferent i també s’han canviat els punts d’entrada. Aquí hi ha 2.800 electors.

Programes més recents a TAC12