En Comu Podem vol reduir ràtios d'alumnes a les escoles

A la recta final de campanya En Comú-Podem reivindica la necessitat de reduir la ràtio d'alumnes als centres escolars i també adverteix de la bretxa digital. Ho aprofita també per criticar la gestió que ha fet el conseller d'educació Josep Bargalló durant la pandèmia.

En Comú Podem proposa reduir ràtios a l’ensenyament públic, personalitzar l’educació i eliminar la bretxa digital entre els estudiants. El cap de llista per Tarragona, Jordi Jordan creu que fa falta més inversió a l’educació pública per poder personalitzar l’ensenyament amb grups d’alumnes més reduïts i, al mateix temps, garantir la inclusivitat. En aquest sentit, els liles proposen també el desplegament del pacte contra la segregació. Una proposta que s’ha de dotar amb els recursos necessaris i una estratègia contra l’abandonament escolar.

Jordan ha valorat l’esforç de la comunitat educativa, que diu, ha hagut de superar la política improvisada del conseller Bargalló. Una política, denuncia Jordan, poc planificada i que ha creat inseguretat a la comunitat educativa i famílies. Entre els problemes, el cap de llista d’En Comú-Podem per Tarragona s’ha fixat en els maldecaps de moltes famílies durant la pandèmia per no disposar d’ordinadors o connexió a internet. Jordan ha reclamat en aquest sentit un pla de digitalització i ha reiterat la necessitat d’avançar cap a una xarxa única, pública, universal i gratuïta.

Programes més recents a TAC12