Tarragona escull diumenge els seus 18 representants al Parlament

Més de mig milió de persones tenen dret a vot a la demarcació de Tarragona aquest diumenge per tirar els 18 escons en joc. Ara fa tres anys, Ciutadans va guanyar les eleccions per davant d'Esquerra, Junts per Catalunya i el PSC.

562.000 persones estan citades a les urnes aquest diumenge per a triar els representants del territori en una nova legislatura al Parlament. Són 13.000 més que ara fa tres anys. Ho faran en 1.026 meses distribuïdes en 357 locals electorals arreu de la demarcació.

Uns comicis que decidiran 18 escons en joc entre els 18 candidatures presentades. Ara fa tres anys van ser sis els formacions que van obtenir representació per Tarragona. Aquell 21 de desembre del 2017, Ciutadans s'imposava a la demarcació de Tarragona amb cinc diputats, igual que al conjunt del país. Amb el mateix nombre de diputats apareixia Esquerra Republicana. L'encara coalició independentista Junts per Catalunya se'n feia amb 4, el PSC amb 2 i Comuns i Partit Popular en treien un cadascun.

La formació guanyadora repeteix enguany cap de llista per quarta vegada consecutiva en la figura de Matias Alonso. La segona, Esquerra Republicana, aspira a guanyar les eleccions al Parlament per primer cop amb Raquel Sans al capdavant. Pel que fa a l'antiga coalició Junts per Catalunya es desmembra en el PDECAT amb Marc Arza com a cap de llista i Junts, amb l'exalcalde de Valls Albert Batet al primer lloc.

Sí que repeteix número 1 el PSC amb Rosa Maria Ibarra, mentre que la coalició de Comuns i Podem canvia de torn i posa l'ebrenc Joan Jordan al capdavant. També hi ha cares noves al Partit Popular, amb Imma Rodríguez i a la CUP, que buscarà tornar al Parlament amb Laia Estrada.

Programes més recents a TAC12