Els blocs favorables o no a la independència tornaran a marcar els pactes postelectorals

Poques hores d'acabar la campanya electoral, i amb les diferents enquestes que s'ha publicat en les darreres setmanes a la mà, ningú s'atreveix a pronosticar un resultat ni un guanyador clar de les eleccions, el que obrirà la porta a partir del 15 de febrer a la recerca de pactes postelectorals.

Des dels partits independentistes mantenen la seva posició de no pactar amb els partits que anomenen del 155. Esquerra proposa un nou govern més ampli que l'anterior només amb Junts, i que pugui encabir tant a la CUP com als Comuns, amb qui ja van pactar els últims pressupostos. Una proposta que des de Junts de moment limiten a un nou govern amb Esquerra, però amb noves relacions respecte als darrers anys.

Des de la CUP obren la porta a poder arribar a enteses amb Esquerra i Junts, però sempre que sigui per a implementar un nou model de govern allunyat del de la darrera legislatura. Per últim el PDeCAT fa una crida a un govern de consens independentista, però amb un veto clar a la CUP i amb una reforma de les polítiques actuals.

Fora del món independentista, tant PSC com Comuns aposten per a formar un govern d'esquerres encara que sigui en minoria com el que ja governa a Madrid i que pugui buscar consensos amb altres forces.

Pel que fa a Ciutadans i el Partit Popular per la seva banda, aposten per un govern clarament constitucionalista que acabi d'una vegada amb el procés independentista.

Programes més recents a TAC12