La CUP aposta per impulsar un Pla de Seguretat Laboral

La CUP ha explicat quina és la situació d’empobriment de la població i ha presentat diverses propostes al respecte. La cap de llista, Laia Estrada, ha recordat que s’ha de garantir el treball a la població.

En aquest sentit, ha exigit la derogació de les contrareformes laborals del 2010 i 2012, avançar en un nou estatut de treballadors i treballadores i en un pla de seguretat laboral. També han proposat l'impuls d'una llei d'estabilització dels treballadors públics així com la creació d'una banca pública, entre altres.  Assegura que per fer possible totes aquestes mesures cal desbordar, diu el règim del 78 i seguir amb el procés independentista.

Els cupaires han explicat que la pandèmia ha posat en evidència les mancances que té el Departament de Benestar Social. Creuen que la pràctica dels serveis socials està basat des de l’existencialisme i des de la beneficència.

En matèria d’habitatge proposen aturar els desnonaments, augmentar l’habitatge públic i regular els preus dels lloguers. D’altra banda, demanen que s’assumeixi el control públic de les empreses energètiques i que s’augmentin els impostos dels més rics.

Programes més recents a TAC12