El tren-tram, aposta principal dels partits per a la mobilitat

Entre les propostes dels partits per a la millora de la mobilitat en general i en particular la ferroviària, el projecte del nou tren-tramvia guanya pes. També és una reclamació unànime el trasllat de les mercaderies per l'interior

Totes les campanyes electorals que es recorden al Camp de Tarragona han tingut com un dels punts principals el transport ferroviari i les seves infraestructures i aquesta no ha estat una excepció.

Dintre d'aquestes propostes, un projecte sobresurt per damunt d'altres, el del nou Tren-Tramvia que ha d'unir els principals municipis del territori aprofitant en gran part la infraestructura de la costa que va deixar inutilitzada la posada en servei de la nova variant ferroviària fa poc més d'un any.

Des del partit que ara mateix té les competències en la matèria, Junts per Catalunya, garanteixen que aquest serà una realitat i que una mostra és la seva inclusió per part del govern en les peticions de fons europeus Next Generation. Una proposta de nou tramvia que també reclamen tota la resta de partits. Entre aquests n'hi ha com Ciutadans que creuen que arriba tard i que la Generalitat ja podria haver accelerat la seva implantació. D'altres com En Comú Podem critiquen el desmantellament de l'antiga línia i veuen el nou projecte com una solució que s'ha d'implementar com abans millor.

Tot emmarcat en un projecte comú també en gairebé tots els partits, el desviament del transport de mercaderies per l'interior. Així partits com Ciutadans, el PDeCAT, els Comuns, la CUP o el Partit Popular aposten per la rehabilitació de la línia Reus-Roda. D'altres com Esquerra proposen la creació d'una nova plataforma de mercaderies per l'interior, paral·lela a la línia actual de passatgers.

La proposta del PSC sobre Rodalies passa per l'execució del programa integral previst pel govern central per a tot l'Estat.

Programes més recents a TAC12