El vot exterior retorna al PP l'escó que havia perdut per Tarragona

El vot rebut dels catalans residents a l'exterior, 163 vots exactament pels populars a les comarques de Tarragona però, ha suposat un canvi important, donant al PP un nou escó. Alejandro Fernandez té ara noves opcions per liderar una nova etapa al partit, tot i que serà al grup mixt amb la CUP. 

A la circumscripció de Tarragona s'han rebut 2.419 vots de l'estranger, dels quals poc més de 600 han estat per Ciutadans, i gairebé 540 per Junts per Catalunya, que en aquest cas ha quedat per davant dels 521 vots per Esquerra, seguits del PSC, i el PP. Els Populars han quedat per sobre dels comuns, en el cas del vot exterior tarragoní, tot i que molt a prop. La CUP, ha rebut prop de 130 vots des de l'estranger.

La nit electoral del 21 de desembre, pel Partit Popular, va ser nefasta a tot Catalunya però en especial a Tarragona, on Alejandro Fernández perdia l'escó que l'havia fet portaveu del grup, la legislatura passada, des del nomenament d'Enric Millo com a delegat del Govern. Fernández havia deixat de ser tinent d'alcalde de Tarragona per dedicar-se al partit al Parlament, i ara per pocs vots no havia entrat. Finalment però, ha recuperat el seu escó. 

Programes més recents a TAC12