La collita de l'avellana millora però el preu no puja

El catastròfic 2018 ja és tan sols un mal record i el sector afirma que l'actual campanya serà positiva. Ara bé, alerten que, amb els preus que es paguen, és impossible competir davant el mercat europeu.

Cal reinventar-se o acordar mesures per no oblidar que l'avellana del Camp de Tarragona és de qualitat i, en molts casos, superior a l'europea. No ho diu pas així la dictadura dels preus, que liquida la possible competitivitat dels productors locals amb una diferència per lliura respecte a la turca o la italiana que s'acosta als 50 cèntims. Es paga tan poc per aquest preuat bé de consum que costa parlar d'un bon any tot i la correcta collita.

Els qui van patir el fluix rendiment del 2018 admeten que el 2019 ha estat passar de la nit al dia. Les condicions meteorològiques han acompanyat. El so de l'avellana no enganya: és sana.

Des del sector consideren que cal buscar mesures per acostar-se al consumidor amb productes que disposin d'un valor afegit superior a l'actual. En definitiva, comercialitzar millor un dels tresors de la pagesia tarragonina.