La DO Catalunya i l'ICAC investigaran a la Vil·la romana de Mas dels Frares

La Denominació d’Origen Catalunya i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica han signat un conveni que farà possible la investigació al jaciment arqueològic del Celler Experimental de Mas dels Frares, a Constantí. S’han trobat indicis arqueològics que apunten que a la zona existeix una vil·la romana on s’elaborava vi.

La Vil·la romana de Mas dels Frares es remunta al segle 1 o 2 abans de crist, al moment de la constitució de la Tàrraco romana. Va estar activa fins al segle 5 després de Crist quan va ser abandonada, i no va ser fins als anys 70 quan es va redescobrir. S’estima que la granja ocupava una extensió d’una hectàrea i, ara, gràcies al conveni signat entre la Denominació d’Origen Catalunya i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, es podran confirmar els orígens dels vins del Camp de Tarragona.

El projecte va néixer a proposta de la URV, qui va animar al Consell Regulador a participar. Les excavacions estan cofinançades per la Denominació d’Origen i la Generalitat, que donaran suport durant els pròxims 4 anys. El projecte permetrà saber el que hi havia a la zona, i farà que es redescobreixi el territori.

Al mes de setembre començaran les prospeccions geofísiques i 3 excavacions en el sector oriental de la vil·la. El conveni obre la porta a un projecte de llarg recorregut que incorporarà un nou espai d’interès cultural i d’enologia turística al Camp de Tarragona.