Fletxa d'or a Constantí

Ja ha tornat a casa després de fer història, una vegada més, al tir amb arc. La constantinenca Èlia Canales va assolir l'or en la modalitat mixta de la Copa del Món celebrada a Turquia, i hem pogut parlar amb ella. Només té 17 anys.

És la primera vegada que Canales puja al podi d'una cita mundialista que es reparteix en quatre jornades. Aquesta va ser la tercera, a Antalya, després de passar per Medellin i Shangai. 


Canales i el gallec olímpic Miguel Alvariño van emportar-se la final davant la parella russa per 5 a 3, tot i començar per darrere. Paral·lelament, la jove esportista va fregar el podi per equips en acabar quarta. La de Constantí pot arribar a creuar-se amb rivals que gairebé doblen la seva edat.

En individuals, Èlia Canales va quedar vuitena a les classificatòries però va caure a setzens davant una de les millors arqueres del planeta.

L'enregistrem al camp de tir del Polígon de Constantí, on entrena amb companys del club de tir local. I el calendari no deixa respirar Canales perquè tot seguit arribarà l'última jornada de la Copa del Món i el Mundial classificatori per als Jocs Olímpics del 2020. La qualificatòria se celebrarà a Holanda i marcarà quines federacions disposen de plaça fixa. Ara bé, encara hi haurà noves finestres obertes, i fins a l'any vinent no sabrem els arquers i arqueres que hi accediran.

Canales disposa del rècord d'Espanya absolut i júnior, i d'una plata als Jocs Olímpics de la Joventut. Aquest estiu competirà també al Campionat d'Espanya i al Mundial Júnior. 17 anys, present i futur de l'esport de la demarcació de Tarragona.