El PDeCAT abandona la candidatura de Compromís per Constantí

Els membres del govern d'ara fa quatre anys, Esquerra, PDeCAT i Iniciativa, no concorreran junts a les municipals del 26 de maig. Així serà després que el PDeCAT hagi anunciat que abandona el pacte, en desacord amb la llista que es proposava des d'Esquerra. Els republicans acusen els demòcrates de canviar de parer en el darrer moment.

Després de dies d'especulacions, finalment el pacte arribat entre Esquerra Republicana, Iniciativa i el PDeCAT de Constantí per a presentar una candidatura conjunta sota el nom "Compromís per Constantí", només comptarà amb les dues primeres formacions.

Així ho han posat de manifest aquest dimarts tant el PDeCAT com els dos partits finalment signants del pacte a través de dos comunicats en què s'acusen mútuament de la manca d'acord final.

Pel que fa al PDeCAT, que ha anunciat que abandona el pacte i que concorrerà amb una llista pròpia a les municipals, s'acusa els republicans de què, després de no poder articular una candidatura formada per independents en els primers llocs, i que acceptava que els vots aconseguits s’integressin en la marca general d'Esquerra, Acord Municipal, aquests darrers van decidir copar els primers llocs de la llista, relegant el representant d'Iniciativa a un cinquè lloc i dels demòcrates al setè. És per això que els acusen de posar pel davant els seus interessos personals en detriment de les necessitats del municipi.

Mentrestant, tant des d'Esquerra com des d'Iniciativa asseguren que estaven disposats a  no encapçalar la llista i deixar les primeres posicions a persones independents o bé a l’actual regidora del PDeCAT, Isabel Barrena. Consideren que canviar les regles del joc quan el pacte ja estava acordat pels tres grups municipals indica clarament que la paraula del PDeCAT té poc valor i que és difícil mantenir la confiança en aquest context.

D'aquesta manera, en els propers dies Compromís per Constantí anunciarà els seus candidats provinents de les dues formacions que finalment conformaran el pacte electoral i que es presentarà sota la marca general d'Esquerra, Acord Municipal.